Vin+sushi=sant

När jag började läsa till sommelier fick vi lära oss att vissa ingredienser och maträtter passar inte till vin. Det talades om vinets fiender. Men detta var på stenåldern. Idag vet man bättre. För det första finns det inga rätt eller fel även om vissa kombinationer slår högre än andra. Idag talar man om smakbryggor, att addera något som kan hjälpa till så att det perfekta äktenskapet mellan mat och dryck infinner sig.

Det asiatiska köket har tagit oss med storm och snart finns det ett sushihak i varje kvarter. Men kan man verkligen dricka vin till de råa fiskbitarna och om så måste man då försaka soyan och wasabin? Svaret är nej.

Pernod Ricard lanserade den 2 september sitt nya och specialdesignade sushivin – Jacob’s Creek Wah. Vinet är resultatet av ett unikt samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australienska Rebekah Richardson.

Mamoru är 4:​​e generationen av sushikockar i familjen och ägare till topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten. Restaurangen ligger i det fashionabla Ginzadistriktet i Tokyo och innehar en av de åtråvärda stjärnorna från Guide Michelin.

Rebekah Richardson är en av de unga och mycket framstående vinmakarna på Jacob’s Creek i Australien. Tillsammans har de under lång tid skapat Jacob’s Creek Wah. Ett arbete som startade redan ute i vingården för att få fram rätt druvkarraktär.

Jacob’s Creek Wah
Varu nr 79919
Pris 89 kr

Pernod Ricard lanserar sitt nya och specialdesignade sushivin - Jacob’s Creek Wah.

1 thought on “Vin+sushi=sant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s